Презентуємо буклет “Фізична терапія дітей з непрогрисуючими органічними ураженнями нервової системи”

Презентуємо буклет “Фізична терапія дітей з непрогрисуючими органічними ураженнями нервової системи”
12 Жовтня 2021
Друкувати цю новину

Презентуємо новий буклет, створений в рамках  інформаційно-просвітницької кампанії «Право на реабілітацію», яку проводить НАІУ під назвою “Фізична терапія дітей з непрогресуючими органічними ураженнями нервової системи”.

Органічні ураження центральної нервової системи – група нервово-ппсихічних розладів, які розвиваються внаслідок впливу на мозок певних патологічних факторів на різних етапах онтогенетичного розвитку. Ця патологія має безліч варіантів перебігу і різні механізми розвитку, тому основний фокус цього буклету буде спрямований на ті випадки, які супроводжуються
руховими порушеннями.

В Україні згідно офіційних даних, станом на 1 січня 2020 року налічується 163,9 тис. дітей з інвалідністю, що становить 1,9 % від усього дитячого населення України. З них 19,2 % дітей, інвалідність яких пов’язана з патологією нервової системи. Більше як у 90 тис. дітей проблема соціальної дезадаптації пов’язана з патологією нервової системи.

В буклеті ви дізнайєтесь про класифікацію органічних уражень ЦНС у дітей.  Абілітація чи реабілітація? Сьогодні часто із терміном «реабілітація» вживають термін «абілітація». Чи синоніми вони? Дізнаєтесь що впливає на розвиток вмінь та новичок дитини? Які завдання стоять перед фізичним терапевтом та батьками при складанні індивідуального плану реабілітації?

Фізичний терапевт, разом з командою фахівців та батьками працюють над можливими змінами сьогодні, щоб реалізувати потенціал дитини бути частинкою громади в майбутньому.

Те що буде завтра, залежить від того, що ми робимо зараз.

Завантажити буклет за посиланням.

 

Проведення просвітницької кампанії стало можливим завдяки участі НАІУ у міжнародному проєкті «Зміцнення реабілітаційних послуг у системах здоров’я», який реалізує Momentum Wheels for Humanity за підтримки Української Асоціації фізичної терапії (УАФТ), Всесвітньої конфедерації фізичної терапії (ВКФТ) і Республіканського медичного коледжу Таджикистану (РМК), за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

#НАІУ  #УАФТ # USAID    #Фізична_терапія_дітей_з_непрогресуючими_органічними_ураженнями нервової_системи     #реабілітація  #фізична_терапія  #абілітація  #ЦНС  #лікарям  #пацієнтам   #діти_з_інвалідністю

 

  Категорія: