Бібліотека – доступна для всіх: консультації у громадах продовжуються

Бібліотека – доступна для всіх: консультації у громадах продовжуються
28 Травня 2021
Друкувати цю новину

25 травня Національна Асамблея людей з інвалідністю України провела консультаційну онлайн зустріч «Бібліотека – доступна для всіх» в рамках проєкту «Права жінок з інвалідністю в умовах децентралізації». Понад 30 учасниць і учасників взяли участь у зустрічі, серед них 19 працівниць бібліотечних закладів пілотних областей.

Керівниця проєкту Лариса Байда представила Петра Поліщука, який виступив модератором даного заходу. Петро Поліщук – тренер-консультант Інтернет-центру «Окуляр» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки. Також, він є керівником Відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області, член комітетів забезпечення доступності для МГН при РОДА та РМВК, радник Рівненського міського голови.

Петро ознайомив учасниць і учасників зустрічі із основними підходами та вимогами щодо забезпечення доступності маломобільних груп населення.

Одна з презентацій була присвячена  досвіду обслуговування людей з інвалідністю у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Також, Петро ознайомив із роботою обласної бібліотеки, підходами щодо надання послуг людям з інвалідністю Інтернет-центром «Окуляр»: навчання людей з порушенням зору новітнім інформаційно-комп’ютерним технологіям,   створення адаптивного ресурсу, приклади створення тактильної графіки, проведення майстер-класів та інтерактивних заходів, створення та розміщення на сайті інтерактивних аудіогідів, тощо.

Після проведення заходу всім учасницям і учасникам були надіслані електронною поштою презентаційні та інформаційні матеріали.

Зважаючи на велику зацікавленість даною тематикою у громадах, активність учасниць, а також те, що одним із об’єктів проведення гендерного аудиту у громадах визначено бібліотеки – вважаємо за доцільне продовжити консультування громад у цьому напрямку.

 

Команда проєкту НАІУ

 

«Інформація підготовлена/надається  в рамках проєкту  «Права жінок з інвалідністю в умовах децентралізації», який реалізує ГС “ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» в рамках проєкту ООН Жінки «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в реформі децентралізації в Україні» за підтримки Уряду Канади.»

  Категорія: