#WeThe15 – нас 15 відсотків у світі!

20 Серпня 2021
Друкувати цю новину
Валерій Сушкевич: “ООН, ВООЗ, Міжнародний паралімпійський комітет, а також провідні міжнародно-правові інституції у сфері прав людей з інвалідністю напередодні відкриття XVI літніх Паралімпійських ігор започатковують проєкт: «Десятиліття дій: рух за інклюзивний світ».
Від 19 серпня, впродовж двох тижнів найвищого спортивного форуму світу буде реалізоване гасло –
МИ ЗМУСИМО ПЛАНЕТУ ЗВЕРНУТИ УВАГУ НА 15% ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ!!!

Назва глобальної десятилітньої кампанії – Нас 15 – WeThe15.

Основою цієї глобальної кампанії стали дослідження сектору ООН з прав людини та ВООЗ.

Згідно останніх даних ВООЗ – 15 % населення світу, або понад 1 млрд. 200 мільйонів людей, живуть з інвалідністю.

Саме з цього приводу сьогодні в Укрінформі проведено пресконференцію, звертаючи увагу українського суспільства і української влади на необхідність актуалізувати увагу на правах людей з інвалідністю, як це робить весь цивілізований світ!

Ця всесвітня ініціатива започаткована саме напередодні XVI Паралімпійських ігор, щоб використати платформу найвищого паралімпійського форуму, за яким будуть спостерігати 4,5 мільярди людей у всьому світі, для створення позитивних змін у всіх країнах світу, що призвели б до більш інклюзивного суспільства, та ініціювати зміни у забезпеченні прав людей з інвалідністю.

Саме про це сказав один із ініціаторів цієї всесвітньої кампанії #WeThe15 – президент Міжнародного паралімпійського комітету Енрю Парсонс під час участі разом зі мною в пресконференції в Укрінформі. І адресував це українському суспільству, українським засобам масової інформації.

Але просимо – ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, що сказав Ендрю Парсонс про український паралімпійський рух і про нашу систему розвитку паралімпійського руху!

 

Джерело