Права жінок з інвалідністю в ракурсі гендерної політики

Права жінок з інвалідністю в ракурсі гендерної політики
30 Червня 2021
Друкувати цю новину

Вчора, 29 червня 2021 р., на ZOOM платформі НАІУ відбувся тренінг «Права жінок з інвалідністю в ракурсі гендерної політики» в рамках проєкту «Різноманіття. Рівність. Єдність».

Лідерки та представниці громадських організацій людей з інвалідністю, батьківських та феміністичних організацій мали змогу структурувати знання щодо питань інвалідності й гендерної політики, синергії Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю та  Конвенції з протидії дискримінації щодо жінок для посилення захисту своїх прав та включення питань інвалідності до гендерної політики.

На заході обговорювали хоч і не нові теми, зокрема: поняття інвалідності, стереотипи щодо жінок з інвалідністю, їхня участь  у процесі прийняття рішень, проте кожна думка мала значення та кожен позитивний кейс дав мотивацію до дій.

Більш як 20 учасниць з 12 областей України активно обмінювались набутим практичним досвідом в питаннях захисту прав жінок з інвалідністю й  обговорювали можливості співпраці.

«…Життя доводить, що немає нічого неможливого. Все залежить від людини, від її ставлення до того, що її оточує…» – цитата з чату, яка говорить про те, що жінка зможе все, якщо вона має хоч найменшу підтримку та бажання змін на краще.

Проєкт НАІУ «Різноманіття. Рівність. Єдність» реалізується в рамках глобальної ініціативи «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджує Український Жіночий Фонд за підтримки  Уряду Канади.

  Категорія: