УЧАСТЬ НАІУ У ПРОЦЕСІ ПРИЙНЯТТЯ ДЕРЖАВНИХ РІШЕНЬ. «НІЧОГО ДЛЯ НАС БЕЗ НАС». ПРАЦЮЄМО з ЗАКОНОДАВСТВОМ

УЧАСТЬ НАІУ У ПРОЦЕСІ ПРИЙНЯТТЯ ДЕРЖАВНИХ РІШЕНЬ. «НІЧОГО ДЛЯ НАС БЕЗ НАС». ПРАЦЮЄМО з ЗАКОНОДАВСТВОМ
14 Червня 2021
Друкувати цю новину

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ стосовно проєкту Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» щодо уточнення деяких положень та сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації» (реєстр.№ 5397 від 19.04.2021).

У відповідь на звернення Секретаріату Національної Асамблеї людей з інвалідністю України до Міністерства соціальної політики України щодо запропонованих до діючого законодавства змін стосовно виключення  підприємств з виготовлення, ремонту технічних та інших засобів реабілітації для осіб з інвалідністю з переліку тих, що не підлягають приватизації, у зареєстрованому ініціативною групою народних депутатів України на сайті ВРУ законопроєкту «Про приватизацію державного і комунального майна» щодо уточнення деяких положень та сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації» (реєстр. № 5397 від 19.04.2021), отримано чітку позицію Мінсоцполітики, яка повністю співпадає з позицією НАІУ (завантажити лист Мінсоцполітики).

Нагадуємо, що нами до Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів надано пропозиції щодо неприпустимості внесення зазначених змін до законопроекту, оскільки в даному випадку втрачається функція контролю держави, а це в свою чергу може призвести до незворотних, небажаних наслідків для людей з інвалідністю, зокрема необґрунтованому підвищенню цін на ТЗР та інші.

Мінсоцполітики також надані пропозиції Комітету ВРУ виключити із проєкту акта пункти, які стосуються зазначених змін.

На сьогоднішній день питання залишається відкритим та є вкрай важливим, оскільки безпосередньо пов’язано із забезпеченням людей з інвалідністю технічними засобами реабілітації.  Законотворчий процес триває.

  Категорія: