Відбулася розширена онлайн нарада щодо проблем в наданні медичної допомоги під час пандемії Covid-19. Черкаська область

Відбулася розширена онлайн нарада щодо проблем в наданні медичної допомоги під час пандемії Covid-19. Черкаська область
30 Квітня 2021
Друкувати цю новину

За ініціативи Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Тетяни Баранцової 29 квітня в Черкаській області відбулася розширена онлайн нарада щодо проблем в наданні медичної допомоги під час пандемії Covid-19.

Нараду провести вдалося завдяки співпраці офісу Урядової уповноваженої із заступницею голови Черкаської обласної державної адміністрації Лариси Кошової, яка повністю взяла на себе організацію та проведення даного заходу.

Близько 50-ти осіб були присутні на нараді, серед яких представники закладів первинної ланки медико-санітарної допомоги територіальних громад області та міста Черкаси, фахівці КЗ “Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи ЧОР”, представники Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА, сімейні лікарі та представники громадськості.

Найболючіші питання які було обговорено: надання медичної допомоги людям з порушенням слуху, зору, незрячим і глухим, людям які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються за допомогою інвалідних колясок тощо.

Лариса Кошова підкреслила важливість співпраці сімейних лікарів зі своїми пацієнтами у яких інвалідність, налагодження комунікації, за потреби інформування текстовими повідомленнями глухих пацієнтів тощо.

Керівниця Черкаської обласної МСЕК звернула увагу на зміни в законодавстві (Постанова МОЗ 1301) щодо розширення переліку засобів медичного призначення, особливо, в частині обов’язкового забезпечення незрячих пацієнтів тонометрами, глюкометрами, термометрами з мовним виводом, що наразі дуже актуально.

Представники громадськості поділилися реальними життєвими кейсами, щоб кожен зміг врахувати це в своїй роботі.

Ковід спричинив нелегкі умови для всіх категорій суспільства, особливо для медиків і пацієнтів які мають інвалідність, бо вони найбільш вразливі до вірусу і найменш забезпечені можливістю отримати якісну медичну допомогу. І тільки спільними зусиллями та у співпраці ми зможемо покращити ситуацію!

  Категорія: