Відбулась робоча група з доопрацювання законопроєкту щодо підвищення, дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, розміру державної соціальної допомоги

Відбулась робоча група з доопрацювання законопроєкту щодо підвищення, дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, розміру державної соціальної допомоги
18 Березня 2021
Друкувати цю новину

17 березня у форматі відео конференції відбулась робоча група з доопрацювання до другого читання проєкту Закону України про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» (реєстр. № 3573). Законопроєкт розроблений Кабінетом Міністрів України.

Захід відбувся під головуванням Голови підкомітету з питань соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю та регулювання діяльності їх підприємств і громадських об’єднань Гривка С.Д.

В робочій групі взяла участь генеральний секретар НАІУ Вікторія Назаренко та голова Громадської організації цивільно-постраждалих осіб «Елайт» Ігор Мирошниченко.

Законопроєктом пропонується підвищення дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, розміру державної соціальної допомоги.

За результатами опрацювання законопроєкту робоча група рекомендувала підтримати правку народного депутата  України Сергія Гривка в наступній редакції: „Розмір державної соціальної допомоги на дітей з інвалідністю віком до 18 років, інвалідність яких пов’язана з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я від вибухонебезпечних предметів, з урахуванням всіх інших надбавок, підвищень та інших доплат, в тому числі передбачених Кабінетом Міністрів України, підвищується на 50 відсотків розміру державної соціальної допомоги на дітей з інвалідністю віком до 18 років на підставі документів, визначених Кабінетом Міністрів України. Зв’язок інвалідності від вибухонебезпечних предметів, отриманих дітьми з інвалідністю до 18 років, встановлюється лікарсько-консультативними комісіями закладів охорони здоров’я у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України”.

  Категорія: