Інформаційний запит: Міністру освіти і науки України Квіту С.М.

Інформаційний запит: Міністру освіти і науки України Квіту С.М.
15 Серпня 2014
Друкувати цю новину

Шановний Сергію Мироновичу!

Враховуючи ситуацію, яка склалася на Сході України, в Донецькій та Луганській областях, де проходять бойові дії, багато людей змушені залишити свої домівки і виїхати з даних регіонів, в надії зберегти своє життя та життя своїх рідних.

У особливо складній ситуації опинилися сім’ї, у складі яких є особи з інвалідністю, оскільки без сторонньої допомоги багато з них не в змозі покинути місця проживання.

Але складнощі пов’язані не тільки з їх переїздом з місць, де проходять бойові дії, а й з іншими чисельними проблемами вже на безпечній території України.

Так, останнім часом до Національної Асамблеї осіб з інвалідністю України (НАІУ) надходять численні звернення від осіб – студентів вищих навчальних закладів, які вимушені були виїхати з Донецької та Луганської областей (зони проведення АТО), із запитаннями щодо можливостей їх переведення до інших ВНЗ задля можливості продовжити навчання.

Враховуючи вищезазначене, просимо надати роз’яснення щодо умов та порядку переведення студентів на навчання до інших вищих навчальних закладів України, зокрема на місця, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, а також порядку надання їм можливостей проживання у гуртожитку).

Дякуємо за співпрацю.

Виконавчий директор
Наталія Скрипка

 

  Категорія: