Гендерний аудит доступності та місцеві програми розвитку

Гендерний аудит доступності та місцеві програми розвитку
4 Травня 2020
Друкувати цю новину

30 квітня відбулася онлайн зустріч представників сфери освіти, культури, соціальної сфери, жінок з інвалідністю, мам, які виховують дітей з інвалідністю Біловодської ОТГ,  експертів та експерток з питань гендерної рівності, інвалідності, доступності, інклюзивного навчання.

Захід проходив в рамках проєкту «Адвокація права жінок та дівчат з інвалідністю, розбудова їх потенціалу та розширення доступу до послуг»,  який реалізовує Національна Асамблея людей з інвалідністю за підтримки Програми ООН Жінки в Луганській області.

На заході були представлені та обговорені результати і рекомендації  гендерного аналізу програм у сферах освіти та культури щодо створення доступного середовища життєдіяльності осіб з інвалідністю у Біловодській селищній раді та гендерного аудиту доступності Біловодської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Біловодського районного Будинку культури.

Методологія гендерного аудиту доступності була розроблена представниками Національної Асамблеї людей з інвалідністю України та Структурою ООН Жінки. Вона дає змогу виявити та усунути бар’єри, які обмежують доступ жінок та дівчат з інвалідністю до користування правами людини та основоположними свободами та перешкоджають їм брати участь у громадському, політичному, соціальному та культурному житті.

Результати та рекомендації гендерного аудиту доступності можуть бути використані представниками Біловодської громади, надавачами послуг у сфері соціального захисту, культури, освіти для аналізу та виправленням перешкод для забезпечення прав жінок та чоловіків з інвалідністю при формуванні місцевих стратегій, гендерного профілю громади, впровадженні реформ, проведенні реконструкцій об’єктів тощо.

Лариса Байда, координатор проєкту від НАІУ

  Категорія: