Тренінг з протидії та запобігання дискримінації за ознакою інвалідності та імплементації стандартів Конвенції про права осіб з інвалідністю для помічників народних депутатів та працівників секретаріатів депутатських фракцій

Тренінг з протидії та запобігання дискримінації за ознакою інвалідності та імплементації стандартів Конвенції про права осіб з інвалідністю для помічників народних депутатів та працівників секретаріатів депутатських фракцій
22 Листопада 2019
Друкувати цю новину

У грудні поточного року виповнюється 10 років, як Україна ратифікувала Конвенцію ООН   про права людей з інвалідністю з метою заохочення, захисту й забезпечення повного  й рівного здійснення всіма особами з інвалідністю в Україні  всіх прав людини  й основоположних свобод.

Відповідно до положень зазначеної Конвенції Національна Асамблея людей з інвалідністю України, об’єднуючи зусилля 118 громадських організацій людей з інвалідністю зі всіх регіонів України, реалізує просвітницькі кампанії, проводить навчальні та інформаційні заходи, в т.ч. для державних службовців та інших осіб які задіяні у формуванні та реалізації державної політики щодо соціального захисту та забезпечення прав осіб з інвалідністю.

З цією метою 21 листопада 2019 року в м. Київ Національна Асамблея людей з інвалідністю України провела тренінг “Запобігання та протидії  дискримінації за ознакою інвалідності та імплементації стандартів Конвенції про права осіб з інвалідністю”. Мета якого спрямована на отримання зацікавленими сторонами вмінь та навичок з ідентифікації проявів дискримінації осіб з інвалідністю, а також недотримання прав людини щодо цієї категорії.

Участь у заході приймають помічники народних депутатів та працівники секретаріатів депутатських фракцій.

В рамках сесії було окреслено теми пов’язані з розумінням стандартів Конвенції, основних її складових – доступності, рівності та недискримінації, інклюзії та універсального дизайну. Крім того, учасники отримали навички розпізнавати дискримінаційні прояви в нормативно-правових актах національного та місцевого рівня, в тому числі через судову практику,  використовувати підхід прав людини, який має бути основою для формування нормативно-правових актів.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту  «Імплементація Національної стратегії у сфері прав людини як шлях до зменшення дискримінації людей з інвалідністю», який реалізується Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України. Проєкт впроваджується за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

 

 

  Категорія: