Круглий стіл щодо зайнятості, соціальної та трудової адаптації учасників АТО/ООС та ВПО відбувся у Києві

Круглий стіл щодо зайнятості, соціальної та трудової адаптації учасників АТО/ООС та ВПО відбувся у Києві
24 Вересня 2019
Друкувати цю новину

Національна Асамблея людей з інвалідністю України взяла участь у Круглому столі на тему: “Актуальні питання зайнятості, соціальної та трудової адаптації учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та внутрішньо переміщених осіб”, який проводився Державною службою зайнятості разом із БФ “Стабілізейшн Суппорт Сервісез” в офісі Укрінформ.

Круглий стіл щодо зайнятості, соціальної та трудової адаптації учасників АТО/ООС та ВПО відбувся у Києві

Серед учасників: Ольга Макогон – директорка Державного центру зайнятості; Олександр Терещенко – заступник міністра у справах ветеранів України; Дермот Гамільтон – директор «Стабілізейшн Суппорт Сервісез» в Україні; Валерія Вершиліна – програмна менеджерка проєкту «Стабілізейшн Суппорт Сервісез»; Любов Бершадська – директорка Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості; Інна Бондіні – начальниця управління надання послуг населенню Державного центру зайнятості; Наталія Московець – голова правління ВГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО»; Артем Денисов – голова правління Всеукраїнського об’єднання «Побратими», Олена Поліщук – представниця Національної Асамблеї людей з інвалідністю України.

В ході заходу представники Державного центру зайнятості та Благодійної організації “Стабілізейшн суппорт сервісез” підписали меморандум про співпрацю.

Підписання меморандуму

“Для нас це дійсно знакова подія, оскільки ми потребуємо створення додаткових умов для того, щоб ветерани АТО, ООС і ВПО змогли відчувати, що вони є потрібними для нашого суспільства, для того, щоб ми могли створити додаткові можливості для професійної самореалізації”, – зазначила директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон.

Вона відзначила, що меморандум є відкритим і запросила громадські організації, державні органи та відомства долучатися та сприяти працевлаштуванню ветеранів та ВПО.

У свою чергу директор “Стабілізейшн суппорт сервісез” в Україні Дермот Гамільтон зазначив, що виклики, пов’язані із правами людини “ефективно вирішуються лише там, де існує співпраця між різними зацікавленими сторонами для спільного пошуку стійких і сталих рішень”.

“Ми визначили працевлаштування як одну з пріоритетних тем нашого нового проєкту і тому ми дуже високо цінуємо можливість співпраці з Державним центром зайнятості”, – повідомив Гамільтон.

Олександр Терещенко – заступник міністра у справах ветеранів України

Під час панельної дискусії за участю представників громадських організацій обговорювались напрямки подальшої співпраці. Національна Асамблея людей з інвалідністю України, у свою чергу, поінформувала учасників про свій досвід із підвищення економічної спроможності та працевлаштування ВПО з інвалідністю та постраждалих в зоні АТО, а також про плідну співпрацю в рамках підписаного меморандуму між НАІУ та Державною службою зайнятості.

Олена Поліщук - представниця Національної Асамблеї людей з інвалідністю України.

Відмітимо, що пілотним регіоном для відпрацювання нового механізму співпраці буде Житомирська область.

  Категорія: