Обговорюємо проєкт Державного стандарту соціальної послуги перекладу жестовою мовою

Обговорюємо проєкт Державного стандарту соціальної послуги перекладу жестовою мовою
13 Вересня 2019
Друкувати цю новину

Вчора в приміщені Міністерства соціальної політики України відбулось засідання комітету Громадської Ради з питань захисту прав осіб з інвалідністю, під час якого відбулось обговорення проєкту Державного стандарту соціальної послуги перекладу жестовою мовою. Від Національної Асамблеї людей з інвалдіністю України у засіданні брала участь генеральний секретар Вікторія Назаренко.

Захід продемонстрував злагоджену роботу громадськості і Міністерства соціальної політики у вирішенні вкрай актуального соціального питання.

Держстандарт передбачає організацію надання соціальної послуги перекладу жестовою мовою (у тому числі з використанням знакових систем) та словесною мовою під час відвідування особами з інвалідністю з порушеннями слуху органів державної влади та місцевого самоврядування, органів пенсійного фонду, служби зайнятості, органів національної поліції, судових органів, нотаріусів та юристів, банківських установ, ЖЕК, ОСББ, підприємств з метою протезування, закладів охорони здоров’я та аптек, нечуючими батьками закладів освіти, купівлі товарів, робіт і послуг у місцях громадського користування.

 

  Категорія: