Переймаємо досвід французьких колег щодо послуги раннього втручання

Переймаємо досвід французьких колег щодо послуги раннього втручання
19 Березня 2019
Друкувати цю новину

З 18 по 23 березня 2019 року з метою стажування, отримання нових знань та корисного досвіду щодо послуги раннього втручання виконавчий директор НАІУ Наталія Скрипка у складі української делегації перебуває з візитом до Франції в рамках проєкту Twinning.

До складу делегації також входять: лідери команд представників пілотних регіонів Оксана Кривоногова (Одеська обл), Тетяна Міщук (Львівська обл), Анна Кравцова (Харківська обл), Михайло Петрішка (Закарпатська обл), Олег Шепель  – директор Державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Мрія» та Маргарита Кропівницька – постійний радник проєкту Twinning.

Вчора, 18 березня делегація відвідала медічний центр Корнуай-Кімпер та відділення неонатології. В центрі CAMSP відбулась зустріч з лікарем щодо обговорення протоколу роботи в мережі між медико-соціальним центром раннього втручання (CAMSP) та відділенням неонатології.

Медико-соціальні центри раннього втручання або CAMSP є структурою, що відноситься до категоріі соціальних та медико-соціальних установ і служб для виявлення, діагностики, лікування, реабілітації та моніторингу дітей дошкільного віку з інвалідністю або ризиком отримання інвалідності (від 0 до 6 років).

Нагадаємо проєкт Twinning  „Підтримка органів влади України в розробці законодавчих та адміністративних засад для запровадження системи раннього втручання та реабілітації дітей з інвалідністю і дітей, які мають ризик отримати інвалідність”,  бенефіціаром якого виступає Міністерство соціальної політики України.

Метою проєкту Twinning є зміцнення потенціалу органів влади України на центральному і місцевому рівнях у розробленні та впровадженні системи раннього втручання для дітей з інвалідністю та дітей, які мають ризик її отримати, що сприятиме посиленню нової ролі державного управлінні в контексті надання медичних і соціальних послуг із забезпеченням їх фінансової і територіальної доступності для всіх дітей цієї категорії та їх сімей.

Проєкт впроваджується спільно з Міністерством праці, зайнятості, професійної підготовки та соціального діалогу Французької Республіки та Французьким Агентством міжнародної технічної експертизи (AFETI) і передбачає активну співпрацю між Мінсоцполітики, Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством освіти і науки України у розробленні ефективного нормативно-правового підґрунтя у сфері надання послуги раннього втручання відповідно до стандартів Європейського Союзу.

Слідкуйте за нашими новинами.

  Категорія: