Батьки ініціюють та об’єднують зусилля для забезпечення кращого майбутнього дітей з особливостями розвитку

Батьки ініціюють та об’єднують зусилля для забезпечення кращого майбутнього дітей з особливостями розвитку
4 Березня 2019
Друкувати цю новину

Протягом лютого батьки-учасники Всеукраїнського форуму «Батьки за раннє втручання в Україні» у Дніпрі та Маріуполі організували та провели круглі столи, присвячені  обговоренню філософії  та умов впровадження послуги Раннього втручання на місцях.

27-28 лютого в Дніпрі відбувся семінар “Формування єдиного бачення РВ та налагодження діалогу між ключовими управліннями, батьками та спеціалістами у Дніпропетровському регіоні України», що реалізує ГО “Ангел дитинства” в рамках міні-грантового проєкту “РВ – партнерство заради майбутнього дітей і сімей в Україні” (проєкт спрямований на розвиток РВ в Дніпропетровській, Луганській і Донецькій областях).

У ньому взяли участь представники департаментів соціального захисту, охорони здоров’я, освіти і науки ОДА; а також міські управління освіти, соціального захисту, охорони здоров’я та фахівці команд РВ.

Основними спікерами семінару стали  національний координатор Програми “Батьки за Раннє втручання в Україні” Олена Скрипко,  батьки – активісти Форуму  Ірина Шульга м.Одеса, Вадим Мірошниченко г. Харків.

А 15 лютого у смт. Нікольське Донецької області Маріупольською ГО батьків дітей з інвалідністю «Повір у себе» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу (ЄС) був організований Круглий стіл «Перспективи  та  механізм  впровадження комплексної реабілітації дітей з інвалідністю з метою забезпечення найкращих інтересів дитини та підтримки сімей з дітьми» в рамках міні-грантового проєкту  «Раннє втручання – шлях в нове життя».

Під час проведення дискусії учасники ознайомилися з філософією раннього втручання (РВ), практикою надання послуги в Україні, існуючим досвідом його адвокації, а також обговорили та визначили оптимальні  механізми міжсекторальної взаємодії для забезпечення найкращих інтересів дитини з інвалідністю, особливостями розвитку  в  здійсненні  комплексу реабілітаційних заходів на рівні громади в умовах децентралізації, зокрема, спланували заходи для підтримки та впровадження послуги раннього втручання  в Нікольському районі.

Нагадуємо, що усі заходи було організовано в рамках і як частина Програми “Батьки за раннє втручання”, що розроблена та впроваджується HealthProm, Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України та БФ «Інститут раннього втручання» (Харків), за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” та Представництва ЄС в Україні.

  Категорія: