Тріумфальне повернення паралімпійців: привітати спортсменів до Борисполю прийшли бійці АТО

Тріумфальне повернення паралімпійців: привітати спортсменів до Борисполю прийшли бійці АТО
23 Вересня 2016
Друкувати цю новину

Українські спортсмени привезли з Ріо 117 медалей та побили 109 рекордів

Тріумфальне повернення паралімпійців: привітати спортсменів до Борисполю прийшли бійці АТО

Ще частина спортсменів паралімпійської збірної України повернулась цієї ночі на Батьківщину. Урочиста церемонія зустрічі відбулась в аеропорті “Бориспіль”. Про це повідомляє власний кореспондент “5 каналу” з місця подій.

Як зазначається, привітати тріуфамторів прийшло близько 200 людей. Вже з півночі вони чекали в терміналі аеропорту “Бориспіль” з прапорами, квітами та кульками.

По прильоту президент національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич заявив: “Цієї перемоги не було б (якби не ви), українці. Я звертаюсь до вас і дякую вам за підтримку. Дуже приємно бачити перед собою воїнів АТО, які прийшли сьогодні на зустріч з нашими паралімпійцями. Я дякую вам, хлопці, що ви на Сході захищаєте суверенітет України. Ми там, у Ріо, пам’ятали про вашу боротьбу”.

Переможець Паралімпіади та справжній запорізький козак Максим Ніколенко, що виборов “золото” у настільному тенісі, каже: “Емоції переповнюють, подорож дуже втомлива додому. Дякувати Богові, приїхали. Завтра будемо відновлюватись і готуватись до наступних стартів. Слава Богу, що виграли, було дуже тяжко”.

З нагородами повернулось на батьківщину і подружжя Ковальчуків. Обидва займаються кульовою стрільбою. Кримчанка Ольга Ковальчук опинилась у візку в двадцять після ДТП, незабаром почала професійно займатись спортом.

Цьогоріч на Паралімпіаді вона здобула срібло. Чоловік Василь привіз з Ріо “золото” Паралімпіади.

“Готувався всі 4 роки, як тільки закінчилась Олімпіада, приїхав додому, тиждень відпочив і почав готуватися до наступної олімпіади в Ріо. Зараз, з одного боку, дуже виснажені, а з іншого – щасливі. Дуже теплий, гарячий прийом”, – каже Василь Ковальчук, переможець Паралімпійських ігор.

Нагадаємо, українська збірна привезла з Ріо 117 медалей, з яких 41 -золота. Українці не лише посіли третє місце у світі, але й побили 109 рекордів.

Євгенія Подобна, Валентин Стрельцов

5 канал

  Категорія: