Українські митці урочисто провели Паралімпійську збірну до Ріо-де-Жанейро

Українські митці урочисто провели Паралімпійську збірну до Ріо-де-Жанейро
2 Вересня 2016
Друкувати цю новину

У Києві урочисто провели збірну України на XV літні Паралімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, які пройдуть із 7 по 18 вересня. Церемонія відбулася  на Майдані Незалежності. Підтримати та побажати успіху  спортсменам прийшли  представники адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України,  зокрема Перший заступник Міністра культури Світлана Фоменко.

Українські митці урочисто провели Паралімпійську збірну до Ріо-де-Жанейро

«Ми сьогодні проводжали паралімпійців і це дуже зворушливо. Ми відчули гармонійне поєднання фізичної культури і культури духовної. Я переконана, що бренд «Україна» треба представляти культурою і спортом. Коли нас будуть ідентифікувати через успішне мистецтво, культуру та спорт – після цього і наша економіка буде успішною», – сказала перший заступник Міністра культури Світлана Фоменко.

Цьогоріч у складі паралімпійської збірної за найвищі нагороди вирушить боротися найбільший, порівняно з іншими роками склад команди – усього 172 учасники. Спортсмени представлятимуть Україну у 15 видах спорту із 22 представлених Паралімпіадою в Ріо.

«Знаєте, найпершою, найголовнішою умовою, щоб людина яка має особливі потреби могла перемагати – це віра в неї, віра в її можливості. Друзі, перед вами самодостатні особистості українського спорту – Паралімпійська збірна. І їм потрібна ваша віра в них, в їх перемогу»,- сказав Валерій Сушкевич, голова Національного Паралімпійського комітету України.

Українські митці урочисто провели Паралімпійську збірну до Ріо-де-Жанейро

Історія кожного паралімпійця – це історія про неймовірну силу волі та незламність духу. Валерій Сушкевич з великою гордістю розповідав українцям про спортсменів, які їдуть виборювати перемогу та прославляти Україну.

«Один з членів Національної Паралімпійської  збірної, перспективний спортсмен, він готується до того, що виступати в Олімпійських іграх. Але його доля – рак. Рак ноги. Він концентрує усю свою енергію і сили, долає хворобу, і сьогодні він тут, є першим номером світового рейтингу паралімпійського спорту. Він їде на Паралімпіаду і в нього доля переможця», – розповів Валерій Сушкевич.

Підтримати українських паралімпійців перед поїздкою у Ріо-де-Жанеіро прийшли зірки української естради – Дмитро Шуров, Андрій Хливнюк, Злата Огнєвіч, Валерій Харчишин, Світлана Тарабарова та інші.

«Це концерт не для спортсменів, а для надлюдей. Надлюдей, які змогли в житті здобути найбільшу перемогу — перемогу над собою, над власною слабкістю, над неспроможністю. І це для кожного українця є прикладом того як можна стати володарем власної долі», — звернувся зі сцени соліст Pianoбой Дмитро Шуров.

«Такі спортсмени завжди мене надихали. Вони для мене як приклад сили волі. Ми їм потрібні, а вони нам. А разом – ми сила», – додала  Світлана Тарабарова.

Вперше Україна взяла участь в Паралімпійських іграх  у 1996 році. Тоді, 20 років тому, в Атланті, була завойована перша золота медаль. Сьогодні ж українська паралімпійськазбірна є одним з лідерів світового паралімпійського духу.

Міністерство культури України

  Категорія: