Про службові відрядження

23 Квітня 2012
Друкувати цю новину

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА З ПИТАНЬ ІНВАЛІДІВ ТА ВЕТЕРАНІВ УКРАЇНИ

Керівникам громадських організацій

Про службові відрядження

Відповідно до п. 2 Протоколу службової наради з представниками громадських організацій від 16.03.2012 щодо документального оформлення службових відряджень інформуємо.

Наказом Міністерства фінансів від 17.03.2011 № 362 внесено зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів від 13.03.1998 № 59 (у редакції наказу Міністерства фінансів від 10.06.1998 № 146).

Згідно з інструкцією службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника органу державної влади, підприємства, установи та організації, що повністю або частково утримується (фінансується) за рахунок бюджетних коштів (далі – підприємство), на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи (за наявності документів, що підтверджують зв’язок службового відрядження з основною діяльністю підприємства).

Документами, що підтверджують зв’язок такого відрядження з основною діяльністю підприємства, є, зокрема (але не виключно): запрошення сторони, що приймає і діяльність якої збігається з діяльністю підприємства, що направляє у відрядження; укладений договір чи контракт; інші документи, які встановлюють або засвідчують бажання встановити цивільно-правові відносини; документи, що засвідчують участь відрядженої особи в переговорах, конференціях або симпозіумах, інших заходах, які проводяться за тематикою, що збігається з діяльністю підприємства, яке відряджає працівника.

Підприємство, що відряджає працівника, здійснює реєстрацію особи, яка вибуває у відрядження, у спеціальному журналі за формою згідно з додатком до Інструкції.

Направлення працівника підприємства у відрядження здійснюється керівником цього підприємства або його заступником і оформляються наказом (розпорядженням) із зазначенням: пункту призначення, найменування підприємства, куди відряджений працівник, строку й мети відрядження.

Сума добових визначається згідно з наказом про відрядження та відповідними первинними документами. За відсутності наказу добові витрати не виплачуються.

Прошу керівників громадських організацій довести це роз’яснення до керівників фінансових підрозділів організацій для врахування в роботі.

Голова Служби
В. Маслаков
  Новина має такі "мітки":
  Категорія: