«Відродження» буде розширюватись

10 Червня 2016
Друкувати цю новину

«Відродження» буде розширюватисьЧернігівський центр медико-соціальної реабілітації дітей-осіб з інвалідністю незабаром зможе розширитися. Перший заклад України, що почав надавати допомогу дітям-людини з інвалідністюм, працює вже більше двадцяти років. Та головною потребою установи на сьогодні є розширення реабілітаційного комплексу. Тож коли у «Відрожденні» з’явиться нове приміщення та чи збільшиться кількість місць у закладі, дізнавалися наші журналісти.

«Відродження» — центр медико-соціальної реабілітації дітей-осіб з інвалідністю — унікальний в Україні заклад. Це симбіоз двох установ державного і недержавного зразка в одному. Щороку тут отримують допомогу близько двох тисяч хворих діток.

Центр фінансується як державою, так і зарубіжними благодійниками. Зараз затверджено проєкт, який допоможе центру  розширити свою діяльність. Загальна вартість проєкту будівельних робіт — 17 мільйонів гривень. Як зазначив Валерій Куліч, цього року планується виділити дев’ять з половиною мільйонів. Куди  підуть ці кошти?

 У планах — відкриття ще одного кабінету реабілітації та своєрідного міні-готелю для батьків, чиї дітки знаходяться на лікуванні. Директор центру у свою чергу зізнався, що з фінансуванням зазвичай проблем нема. Держава дбає про дітей-осіб з інвалідністю сумлінно, допомагають і благодійники. Серед нагальних проблем інше – через війну на Сході реабілітації вимагають вивезені дітки з Луганської і Донецької областей. Тому найближчим часом у планах і збільшення кількості  місць для хворих.

Сівер-центр

  Категорія: