Лист-звернення Урядовому уповноваженому з прав осіб з інвалідністю

6 Грудня 2013
Друкувати цю новину

Урядовому уповноваженому з прав осіб з інвалідністю
Журавку О.В.

Шановний Олексію Валерійовичу!

4 грудня 2013 року 12 лідерів всеукраїнських громадських організацій – члени Дорадчого комітету при Урядовому уповноваженому з прав осіб з інвалідністю підписали Звернення до тих, хто стоїть на Майдані з наполегливим проханням замислитися над тим, що сьогодні відбувається та закликали до стабільності.

Наша організація, ВГО «Національна Асамблея осіб з інвалідністю України» (далі – НАІУ), яка також є членом зазначеного Комітету, не приєдналася до даного Звернення.

До складу НАІУ входять 28 всеукраїнських та 87 регіональних громадських організацій осіб з інвалідністю, що об’єднують людей з інвалідністю по зору, слуху, опорно-рухового апарату, загального захворювання, осіб з інтелектуальними та психічними порушеннями, ветеранів війни та Збройних Сил, осіб з інвалідністю Чорнобиля, жінок та молодь з інвалідністю, спортсменів-осіб з інвалідністю інших категорій.

Всі зусилля та ресурси Національної Асамблеї осіб з інвалідністю України спрямовані на досягнення в Україні рівних прав для осіб з інвалідністю, підвищення їх статусу, знищення дискримінації. Заради цього НАІУ працювала, працює та буде працювати з Президентом України, Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України, центральними та місцевими органами влади щодо формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту та забезпечення прав осіб з інвалідністю.

Однак, кожен член НАІУ – це перш за все громадянин своєї Держави, з власною громадянською та патріотичною позицією, релігійними та політичними переконаннями.

Тому і сьогодні, у цей непростий політичний та економічний період для України, члени Асамблеї мають різні погляди на події, що відбуваються навколо «Євромайдану».

В той же час, єдині щодо необхідності дотримання правопорядку на основі поваги до честі, гідності, незалежності та здоров’я людини! Недопущення приниження та насильства!

Ми сподіваємось, що будемо жити в демократичній, правовій та соціальній європейській державі!

З повагою

Виконавчий директор Н.Скрипка

  Категорія: