У Львові оголошено конкурс «Заклад без бар’єрів»

29 Лютого 2012
Друкувати цю новину

У Львові оголошено конкурс «Заклад без бар’єрів». Конкурс оголошено в рамках гуманітарно-соціального проєкту УЄФА. Про це сьогодні, 28 лютого, на прес-конференції повідомив голова Національної Асамблеї осіб з інвалідністю України, нардеп Валерій Сушкевич.

«Конкурс має на меті створити комфортні умови для усі вболівальників ЄВРО-2012, адже 10% таких вболівальників – інваліди. Таким чином, ми хочемо визначити найкращі зразки забезпечення доступності»,– розповів він.

Будуть різні номінації – заклади громадського харчування, культури, споживчого ринку. Найкращі будуть відзначені на урочистій церемонії за участі представників УЄФА, оргкомітету та уряду України.

Проведуть його в чотирьох містах, що приймають Євро-2012. Мета – привернути увагу суспільства до проблем забезпечення рівних прав та можливостей для осіб з інвалідністю та мало мобільних груп населення. Також – заохотити керівників організацій, власників закладів та установ громадського користування до забезпечення доступності цих об’єктів, збільшення якості й кількості доступних послуг для людей з інвалідністю. Йдеться про запровадження принципу «універсального дизайну» і створення безбар’єрного середовища для забезпечення участі людей з інвалідністю в усіх сферах життєдіяльності.

«Подивімося скількильвівських кав’ярень, аптек та книгарень нині є доступними для осіб з інвалідністю. Львів має дух європейськості, але в ставленні до прав людей я поки цього духу не відчув»,– заявив Валерій Сушкевич.

Galinfo

  Новина має такі "мітки":
  Категорія: