Соціокультурна програма до Дня захисту дітей «Я намалюю сонця світ..!»

Соціокультурна програма до Дня захисту дітей «Я намалюю сонця світ..!»
19 Травня 2015
Друкувати цю новину

21.05.2015 – 22.05.2015 в місті Сєверодонецьк та Кремінна відбудеться ряд заходів, присвячених дню захисту дітей.

Організатори: Управління молоді та спорту ЛОДА, Луганська обласна молодіжна громадська організація «АМІ-Схід»

За всебічної підтримки: Національна Асамблея осіб з інвалідністю України, Всеукраїнське видання «Без бар’єрів».

Підтримка на регіональному рівні: Луганський обласний фонд соціального захисту осіб з інвалідністю, КУ «Луганський обласний центр «Інваспорт», Кремінська спеціальна школа-інтернат

В рамках заходу відбудеться:

22.05.15. (Сєверодонецьк) – 11:30. Прес-конференція «Діти з обмеженими можливостями – можливості та перспективи розвитку та адаптації», присвячена Міжнародному Дню захисту дітей.

22.05.15. 14:00,  Кремінна – Концертна програма до Дня захисту дітей «Дорогою добра!» за участю творчої молоді Луганської області. В заході приймуть участь діти з обмеженими фізичними можливостями м. Сєверодонецьк, Сватово, Новоайдар, Рубіжне, Лісічанськ, Старобільськ, Троїцьке, інші.

Метою заходу є правова та психологічна підтримка дітей з інвалідністю та їх родин,  соціокультурна адаптація, сприяння у творчому та особистому рості, а також подолання стереотипного відношення ровесників, оточуючих, до можливостей та здібностей дітей з інвалідністю.

Метою заходу є також підтримка дітей з обмеженими фізичними можливостями – вимушених переселенців та їх родин. Їх залучення до участі в заходах, сприяння у подоланні посттравматичних наслідків, які дуже суттєво впливають на стан здоров’я дитини та на психоемоційний стан родини.

Діти також зможуть взяти участь:

  • В тренінгу «Вміння бути собою!» для підлітків з обмеженими фізичними можливостями. Мета: подолання наслідків травматичних ситуацій, розвиток комунікаційних навичок, сприяння розвитку самобутності.
  • В Майстер класі з вишивання, мета – залучення дітей Луганської області до Міжнародного проєкту «Вишиті мрії». Метою чого є сприяння творчому розвитку дітей, соціальна адаптація, налагодження нових комунікативних зв’язків, розширення світогляду в культурному напрямку та практична допомога дітям з інвалідністю, чиї вироби будуть придбані благодійниками для надання допомоги кожному юному майстру своєї першої роботи.
  • В майстер класі з отримання навиків гри на гітарі та вокалу (за підтримки музичної групи «Flying Swan»).
  • В пленері «Я намалюю сонця світ!» – пленер для дітей з важкими ураженнями опорно-рухового апарату та проблемами розумового розвитку. Роботи дітей приймуть участь у Всеукраїнських дитячих конкурсах: «Мир очами дітей» та в першому фестивалі дитячої handmade творчості “ЩосьСлон” (організатор Київський зоопарк). Мета – привернення уваги дорослих на розвиток “творчої особистості” та унікальних здібностей кожної дитини.
  • В семінарі «Основи Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю» – для підлітків та молоді з інвалідністю. Мета заходу: правова та психологічна підтримка підлітків та молоді з проблемами здоров’я.

Програма заходу

  Категорія: