Відеоконференція з ініціативи Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю “Люди з інвалідністю та інші маломобільні групи населення під час пандемії COVID-19” Львівська область

Відеоконференція з ініціативи Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю “Люди з інвалідністю та інші маломобільні групи населення під час пандемії COVID-19” Львівська область
13 Травня 2021
Друкувати цю новину

12 травня 2021 року відбулась відеоконференція з ініціативи Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Тетяни Баранцової з представниками Львівської обласної державної адміністрації та Львівською міською радою на тему “Люди з інвалідністю та інші маломобільні групи населення під час пандемії COVID-19”.

На запрошення Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю  участь брала  генеральна секретарка НАІУ Вікторія Назаренко.

Близько 40-ка осіб були присутні на нараді, серед яких представники департаменту соціального захисту населення Львівської  ОДА, управління охорони здоров’я Львівської міської ради, Західного реабілітаційно-спортивного центру НКСІУ, сімейні лікарі. Також до заходу долучились представники громадських організацій людей з інвалідністю Львівської області.

Найболючіші питання які було обговорено: надання медичної, соціальної допомоги людям з порушенням слуху, зору, незрячим і глухим, людям які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються за допомогою інвалідних колясок тощо.

Представники громадськості поділилися реальними життєвими кейсами, щоб кожен зміг врахувати це в своїй роботі.

Криза, спричинена COVID-19, збільшила перешкоди, пов’язані з інституціями, ставленням і середовищем, які доводилося долати людям з інвалідністю до пандемії, аби реалізувати свої права і отримати базові послуги. Також виявила значний розрив між наявними соціальними послугами у громаді та реальними потребами осіб з інвалідністю. До того ж карантин ще сильніше загострив ізольованість і відчуженість осіб з інвалідністю в Україні. І тільки спільними зусиллями та у співпраці ми зможемо покращити ситуацію!

  Категорія: