Навчання першій домедичній допомозі

Навчання першій домедичній допомозі
16 Липня 2024
Друкувати цю новину

В умовах повномасштабної війни особливо важливо, аби кожен українець знав, як надати першу домедичну допомогу. Однак, за статистичними даними, лише 5-7% населення дійсно володіють навичками, здатними врятувати життя іншому.

Особливо важливо навчитися самозарадності мешканцям малих населених пунктів та людям, які живуть у віддалених селах, куди «швидка» може і зовсім не доїхати.
Аби протидіяти цим викликам, Національна Асамблея людей з інвалідністю України спільно з ГО «Полтавське міське об’єднання осіб з інвалідністю «Віра», навчальним центром «Вартові життя» та Опішнянською селищною територіальною громадою організовують в Карлівці та Опішні міні курс з надання першої домедичної допомоги. За результатами навчання у громаді створять загони самодопомоги з числа активних жителів.
Місце і час проведення навчання:
16 липня, с. Човно-Федорівка, вул. Центральна 1 (Будинок культури)
17 липня, с. Опішня, вул. Перемоги, 3 (будівля селищної ради)
Контактна особа: координаторка проєкту на рівні громади Наталія Пругло. У разі виникнення запитань телефонуйте за номером +380 952 44 00 37.
18 липня, Лип’янський старостат вул. Центральна, 14
19 липня, м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 95 (Міський будинок культури)
Контактна особа: координаторка проєкту на рівні громади Єлизавета Отливанна. У разі виникнення запитань телефонуйте за номером +380 955 48 11 49.
Регіональна представниця НАІУ в Полтавській області — Ірина Твердохліб. З питань співпраці звертайтеся за номером +380 996 75 15 33.
Адвокаційна кампанія відбувається в рамках Міжнародного проєкту «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні», який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), Європейського Форуму інвалідності (EDF), Християнської місії незрячих (CBM).