НАІУ взяла участь у міжнародній конференції, що відбулась у Вільнюсі

НАІУ взяла участь у міжнародній конференції, що відбулась у Вільнюсі
23 Червня 2023
Друкувати цю новину

Повномасштабне вторгнення російських загарбників на територію України, підрив ними Каховської ГЕС та мінування Запорізької атомної електростанції – це страшні дії, які спрямовані не тільки на руйнування та знищення України та її народу, але й становить небезпеку для світової спільноти в цілому. Вбачаючи та аналізуючи усі ці події, 19 червня в місті Вільнюс відбулась міжнародна конференція «Зменшення ризиків надзвичайних ситуацій з урахуванням інвалідності».

Конференцію організовано Литовським форумом осіб з інвалідністю (LNF) спільно з Європейським форумом інвалідності (EDF) та Регіональним офісом ООН зі зменшення ризику лих для Європи та Центральної Азії.

Фахівці з Литви, Сербії, Естонії, України, Європейського Союзу та Організації Об’єднаних Націй обговорювали механізми та принципи дій в наслідок надзвичайних ситуацій, враховуючи інвалідність. До роботи конференції долучилася Міністриня внутрішніх справ Литви, народні депутати, директори профільних департаментів з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Своїм практичним досвідом в даному питанні поділилися представники НАІУ Юрій Васильченко з доповіддю на тему «Питання доступності середовища для людей з інвалідністю в умовах військових дій» та Олеся Перепеченко з доповіддю «Організація супроводу осіб з інвалідністю в надзвичайних ситуаціях».

Кажуть, хто володіє інформацією – той володіє світом, тому важливо, щоб формувати політику по зниженню ризиків надзвичайних ситуацій, враховуючи інвалідність, Україна може спільно з європейською спільнотою!

 

  Категорія: