Рівність – запорука успіху

Рівність – запорука успіху
23 Травня 2023
Друкувати цю новину

Заняття спортом позитивно впливають на фізичний стан дітей та молоді, сприяють всебічному розвитку, а саме головне, що покращується їх психоемоційний стан. Заняття спортом позитивно впливають на фізичний стан дітей та молоді, сприяють всебічному розвитку, а саме головне, що покращується їх психоемоційний стан.

На базі  Громадської організації “Шлях добра” відбувся Міський турнір з настільного тенісу, в якому взяли участь 28 тенісистів різного віку, що мають інвалідність. Захід пройшов в межах реалізації проєкту “Рівність – запорука успіху”, який реалізовує ГО “Шлях добра”.

Насамперед, це була підтримка дітей та молоді з інвалідністю, що виховуються в спортивному напрямку, по друге це перевірка та підготовка готовності самих маленьких – 11-ти річних спортсменів, у яких буде за тиждень першість області. Зауважимо, що надії тренерів та представників були не безпідставні – ті, на кого вони розраховували не підвели. Серед найменших дівчаток першу свою перемогу виборола Жана(Іванівка), другою була Вікторія (Умань), а третьою – Маша (Іванівка). Серед хлопчиків першим став Іван з Умані, другим Максим (Іванівка), третім Богдан (Умань-Луганськ). Трішки не вистачило  Давиду і він залишився четвертим. Серед старших дівчаток першою була мінікадетка з Іванівки Марія, другою – Діана (Умань), третьою – Аня (Умань). Хорошу гру продемонстрували  Даша (Умань) та  Каріна (Бабанка). Була іще категорія без обмеження віку, в якій чемпіоном став Максим (Умань- Краматорськ), другою була  Катя (Умань), а третім  Діма ( с. Полянецьке). Кубками за командні результати були нагороджені колективи Бабанського інтернату (Шепета О.Т.), Іванівського ЦСП ( Сушкета В.М.) та СК Вега.А.

У процесі реалізації проєкту учасники отримали нові знайомства та спілкування з однодумцями. Окрім того, тренування та такі змагання позитивно впливають на соціалізацію дітей та молоді. Саме перемога для кожної особистості є стимулом надалі розвиватися та працювати. Цим проєктом організатори підтвердили, що діти та молодь з інвалідністю, можуть займатися спортом і досягати високих результатів, тобто бути на рівні зі звичайними дітьми та молоддю!

Проведення турніру відбулося в межах реалізації проєкту “Рівність – запорука успіху”, що реалізує ГО “Шлях добра” м. Умань, і який діє в рамках проєкту «Реагування та відновлення з урахуванням потреб людей з інвалідністю під керівництвом та за координації організацій осіб з інвалідністю», що реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки Європейського форуму інвалідності (EDF) та Християнської місії незрячих (СBM).

Окрема вдячність партнерам за солодкі подарунки, фірмі “Тріумф ОПТ”, територіальному менеджеру від заводу ” Деліції ” Бовшику Олександру та супервайзеру Гуцал Меланії.

Відеорепортаж про захід дивіться за посиланням: https://www.facebook.com/100005465508592/videos/229209226381726/

 

#НАІУ #EDF #CBMGlobal