Створена Робоча група з доступності виборчого процесу

Створена Робоча група з доступності виборчого процесу
31 Січня 2018
Друкувати цю новину

29 січня 2018 року у Києві за ініціативи Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) відбулась зустріч щодо створення Робочої групи з доступності виборчого процесу, в якій взяли участь представники Національної Асамблеї людей з інвалідністю України (НАІУ).

Робоча група об’єднуватиме представників організацій осіб з інвалідністю, Центральної виборчої комісії, Офісу Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю, Офісу Урядової Уповноваженої з прав осіб з інвалідністю, IFES Україна та інших зацікавлених сторін для сприяння забезпечення доступності виборчого процесу для осіб з інвалідністю.

Група буде продовжувати напрацювання ЦВК та НАІУ та досвід IFES у вирішені цього питання на міжнародному рівні, щоб визначити кроки, такі як процедурні зміни чи цільові інформаційні матеріали, необхідні для полегшення участі людей з інвалідністю у виборчих і політичних процесах разом зі своїми співгромадянами. Рекомендації, опубліковані у звіті НАІУ «Оцінка ситуації щодо забезпечення доступу осіб з інвалідністю до виборчих та політичних процесів в Україні» (2015), будуть використовуватися як відправна точка для співпраці.

Ця зустріч відбулась з метою об’єднати представників органів адміністрування виборів, організацій та інституцій, що займаються виборчими питаннями та питаннями осіб з інвалідністю, для обговорення питання забезпечення повної та рівної участі людей з інвалідністю у політичних та виборчих процесах та напрацювання стратегії та інструментів забезпечення доступності виборчого процесу для людей з інвалідністю.

Наступна зустріч учасників Робочої групи з доступності виборчого процесу відбудеться орієнтовно наприкінці березня і буде присвячена питанням забезпечення доступності безпосередньо на виборчих дільницях.

  Категорія: