За три дні до завершення Дефлімпіади національна дефлімпійська збірна команда виборола 21 медаль

За три дні до завершення Дефлімпіади національна дефлімпійська збірна команда виборола 21 медаль
3 Серпня 2013
Друкувати цю новину

За три дні до завершення Дефлімпіади національна дефлімпійська збірна команда виборола 21 медальХто би міг подумати, що 9 день змагань буде настільки яскравим: 21 медаль, серед яких – 8 золотих, 5 срібних та 9 бронзових нагород! Цікаво, про останню медаль ми дізнались пізно-пізно увечері, пів на дванадцяту, тоді коли вже всі були впевнені у переможній двадцятці. Але ж тут – приємний сюрприз у настільному тенісі: Закладний Геннадій в індивідуальних змаганнях отримав почесну бронзу, додавши у загальну скарбничку медалей ще одну високу нагороду. Таким чином, у доробку національної дефлімпійської збірної команди під кінець дня, 2 серпня 2013 року, 69 медалей, з яких 17 золотих, 22 срібних, 30 бронзових. Таким чином, команда вже на 2 високі медалі у загальній кількості нагород покращила результат попередніх Дефлімпійських ігор в Тайпеї-2009 (67 високих нагород).

Нарешті медальний дощ сьогодні полився і на українську команду: отримавши 69 медалей наша команда піднялась у рейтингу до другого почесного місця (після команди Росії), обігнавши команду Кореї..

Справжній медальний бум сьогодні відбувся у дзюдо: 4 золоті, 2 срібні та 3 бронзові нагороди. Дзюдоїсти тільки позавчора прилетіли до Софії, і сьогодні вони заволоділи нашими серцями! Найяскравіше в команді з дзюдо виступили, як не дивно, дівчата: 5 з семи високих нагород на їхньому рахунку. Чемпіонками Дефлімпіади стали Забара Світлана (вагова категорія 48 кг), Шостак Ганна (вагова категорія 52 кг), Гусєва Катерина (вагова категорія 63 кг). У мужчин володарем найвищої відзнаки Дефлімпіади став Мозирєв Владислав (вагова категорія 60 кг). У Слушного Антона (+100 кг) та Кравченко Оксани (52 кг) – срібло, бронза в Погорєлової Марини (вагова категорія 70 кг), Максимова Дмитра (вагова категорія 81 кг) та Маклакова Володимира (вагова категорія 90 кг).

Якщо згадувати увесь день за порядком, то ще зранку яскраво розпочали медальну гонку орієнтувальники: 1 золота та 1 срібна медалі в естафеті (чоловіки та жінки відповідно). Сьогодні вони закінчили змагатись з підсумком у 3 золоті, 2 срібні та 2 бронзові нагороди.

Нарешті й королева спорту полюбила й наших спортсменів: 2 золотих (Носенко Микола у бігові на дистанції 200м, шаповал Юлія – у бігові на дистанції 100 м з бар’єрами), 2 бронзових медалей (Білоконь Олег, штовхання ядра; Ландіна Вікторія – у бігові на 800 м).

Ніхто й не сумнівався, що сьогодні наші борці покажуть справжній клас: у вільній боротьбі у Мінченка Сергія (вагова категорія 120 кг) – золота медаль.

У плаванні – сьогодні срібло Ганна Литвиненко – лише долі секунд не хватило опередити Петрушенко Аксану – спортсменку з Білорусі. У Терещенко Ірини – бронза (також долі секунд відрізняли від другого місця, перше та друге місця – в команди Білорусі). В жіночій естафеті 4х100 м вільним стилем, в якій ми були фаворитами в Тайпеї та становили світовий рекорд – бронза. Плавці завершили змагання 0 підсумком у 2 золоті, 8 срібних та 7 бронзових нагород.

Яскраво та легко вийшла у фінал жіноча команда з баскетболу. Гра була злагодженою, практично, безпомилковою. Із самого початку наші спортсменки пішли у відрив: 15:9; проте у другій десятихвилинці рахунок зрівнявся: 24:24; потім знову україночки взяли верх 36:29; та виграли з переможним рахунком 57:44. Хочеться відмітити злагоджену роботу тренерського тандему: спостерігаючи за їхньою роботою «із середини», як вони керували процесом, як підбадьорювали дівчат, підтримували їх та корегували помилки, з радістю для себе розуміємо – баскетболістки в надійних руках! Дівчата гратимуть у фіналі вперше за 20 років участі України в Дефлімпіадах, гра за золото відбудеться з командою США (чемпіонкою попередніх Дефлімпійських ігор). Гра відбудеться уже завтра, о 19:00 та транслюватиметься в режимі он-лайн на веб-сторінці Першого національного телеканалу.

Не менш яскравою була гра з командою Литви українських баскетболістів. Хлопці виглядали сильніше литовців, не вистачило лише безмежної віри в себе. Важко описати той шквал хвилювання, що викликала гра наших красенів, вони були переконливими в атаках, в обіграванні суперника, в забиванні 3-х очкових м’ячів, але, певно, через хвилювання часто не вдавалось забити штрафні, що й призвело до рахунку 58:67. Сьогодні о 15:00 наші баскетболісти також гратимуть з командою США за бронзову нагороду. ДО речі, для команди – це справжній якісний прорив за всю історію участі чоловіків-баскетболістів в Дефлімпійських іграх. Сподіваємось, удача сьогодні буде на їхньому боці, й вони покажуть високий клас гри. Вболівайте за наших атлетів також в режимі он-лайн на вказаному ресурсі.

В той час, коли ми вболівали за баскетбольну команду чоловіків, легко та майстерно виграли наші футболісти в команди з Єгипту з рахунком 2:0 та вийшли у боротьбу за золоту нагороду. Гра відбудеться в останній день Дефлімпійських ігор – 4 серпня.

У пляжному волейболі чоловіча команда Україна 1 боротиметься за золото у фіналі, хлопці сьогодні перемогли своїх суперників з Росії (пара Росія 2) (2:0). Жіноча та чоловіча команди Україна 2 змагатимуться у фіналі за бронзову нагороду (жінки зіграли з рахунком 0:2 з командою з Литви, чоловіки 1:2 – з командою Росії 1).

Завтра у нас ще 2 фінали у волейболі. Наші дівчата гратимуть з командою Японії, хлопці боротимуться за золото з командою Росії.

Щоразу, завершуючи день, аналізуючи успіхи та невдачі, ми, незалежно від результату, безмежно віримо в наших спортсменів. Навіть тоді, коли їхні поразки викликають у нас сльози, навіть тоді, коли лиш на мить опускаються руки. Хочеться їм казати щодня: всі струночки наших сердець настроєні на вас, дорогі наші дефлімпійці, на вашу перемогу тут, у Софії, та на ваші перемоги у житті! Ми віримо в вас! Ви – найкращі!

Прес-служба НКСІУ

  Категорія: