“Батьки за раннє втручання в Україні” у Дніпрі

“Батьки за раннє втручання в Україні” у Дніпрі
15 Травня 2017
Друкувати цю новину

10 травня 2017 р в м Дніпрі пройшла робоча зустріч Дніпропетровської регіональної платформи Всеукраїнського форуму “Батьки за раннє втручання в Україні”, в якій взяли участь батьки і фахівці Дніпропетровщини, зокрема з міст Дніпро, Кривий Ріг, Кам’янське  та Нікополь.

Спікери виступили представник ЮНІСЕФ в Дніпропетровській області Тетяна Скляренко , керівник Громадської організації “Родина” Лариса Самсонова (м. Київ)  та Олена Коваленко – координатор Програми “Батьки за раннє втручання в Україні” (м. Харків).

Обговорювали важливість впровадження послуги раннього втручання в регіоні. Філософія послуги повністю була розкрита спікерами і активно обговорювалася батьками й фахівцями.

У Дніпропетровській області сьогодні навчається 7 команд фахівців для якісного впровадження послуги за методикою БО “Інститут раннього втручання” (м Харків), про що повідомила в своєму виступі Ольга Склянська- заст. обласної ПМПК.

Організатором заходу виступили  ДОБО “Ангел дитинства” та ГО “Особливе дитинство” м. Дніпро.

Захід організовано в рамках проєктів «Підтримка батьків дітей з інвалідністю задля їх ефективного партнерства в розробці раннього втручання в Східній Україні» та «Підсилення спроможності громадських організацій, що керуються батьками, підтримувати здійснення реформ, спрямованих на права та потреби дітей з інвалідністю раннього віку в Україні», що фінансуються Європейським Союзом та Урядом Німеччини, і виконуються за підтримки ЮНІСЕФ.

Проєкти є частиною Програми «Батьки за раннє втручання в Україні», що впроваджується Міжнародною громадською організацією HealthProm (Лондон), Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України (НАІУ) та Благодійним фондом «Інститут раннього втручання» (Харків).

  Категорія: